Volkswagen: Αίτηση για αύξηση του μεριδίου έως 30% στη ΜΑΝ

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 11:42

ΑΙΤΗΣΗ στις γερμανικές αρμόδιες αρχές για την αύξηση του μεριδίου της στην κατασκευάστρια φορτηγών αυτοκινήτων MAN AG, σε ποσοστό έως 30%, έκανε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen AG.

«Λάβαμε αίτημα στις 19 Οκτωβρίου από την Volkswagen για αύξηση του μεριδίου της», ανέφερε σήμερα η Irene Sewczyk, εκπρόσωπος της Bundeskartellamt, μιλώντας στο τηλέφωνο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, επιδιώκει μία τριμερή σύνδεση μεταξύ της MAN, της σουηδικής κατασκευάστριας φορτηγών Scania AB και του σκέλους κατασκευής βαρέων οχημάτων στη Βραζιλία. Η Volkswagen η μεγαλύτερη μέτοχος της MAN και της Scania στις 15 Οκτωβρίου έδωσε στις δύο εταιρείες προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων για την εύρεση φιλικής λύσης σε μια συγχώνευση.

Οι μετοχές της MAN σημείωσαν άνοδο έως 2,46 ευρώ, ποσοστό 3,5%, φθάνοντας στα 72,90 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν 0,9% υψηλότερα, στις 9:37 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Απώλειες 2%, σημείωναν οι μετοχές της Volkswagen, φθάνοντας στα 75,68 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα