Μεβγάλ: Δεν γίνεται μεταβίβαση μετοχών

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 13:52

Συνεδρίασε σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΕΒΓΑΛ με θέμα - μεταξύ άλλων - τη μεταβίβαση μετοχών της κας M. Χατζάκου στα παιδιά της. Μετά από εξέταση των νομικών παραμέτρων της υπόθεσης, το Διοικητικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι η μεταβίβαση δεν μπορεί να συντελεστεί, καθώς δεν υπάρχει τρόπος προσδιορισμού των μετοχών που τελικά μεταβιβάζονται και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε εγγραφή στα βιβλία μετόχων - μετοχών της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι δεν προκύπτει ποιες ακριβώς μετοχές μεταβιβάζονται σε καθένα από τα παιδιά, καθώς και ότι με τις συμβάσεις μεταβιβάζονται ανύπαρκτες ως προς τα στοιχεία των τίτλων μετοχές. Η ΜΕΒΓΑΛ υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν μπορεί να επιτρέψει την καταστρατήγηση του καταστατικού της εταιρείας, ούτε μπορεί να παραβλέψει νομικές παρατυπίες, συνεπώς, καμία μεταβολή δεν υφίσταται στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.

Η ΜΕΒΓΑΛ κάνει λόγο για "πλήρη χρεοκοπία της προηγούμενης πολυδιαφημισμένης απόπειρας μεταβίβασης μετοχών της. Η σπουδή με την οποία οι επίδοξοι μνηστήρες της ΜΕΒΓΑΛ εγκατέλειψαν τις πρόσφατες θέσεις τους για άμεση δήθεν απόκτηση μετοχών και η βιασύνη και προχειρότητα του τωρινού τους εγχειρήματος, είναι ενδεικτική του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται. Και αυτή η απόπειρα καταστρατήγησης του καταστατικού της εταιρείας θα πέσει στο κενό".

Μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Πέτρος Παπαδάκης δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί δικαίωμα του κάθε μετόχου να μεταβιβάζει τις μετοχές του, υπό την προϋπόθεση ότι σέβεται και ακολουθεί το καταστατικό της εταιρείας καθώς και την ελληνική νομοθεσία. Κανένας, όσο ισχυρός κι αν είναι, δεν είναι υπεράνω του νόμου. Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία θα πάει μπροστά μόνο όταν σέβεται τον καταναλωτή, κερδίζει αξιοπιστία, βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων της και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της. Εμείς στη ΜΕΒΓΑΛ αυτό κάνουμε και αυτό συνιστούμε να κάνουν και οι ανταγωνιστές μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα