Χρηματοδότηση μεγάλων έργων από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 14:00
UPD:14:27

Την πρόθεση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να χρηματοδοτήσει εξ' ολοκλήρου τις μελέτες, την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό τριών μεγάλων έργων συζήτησε σήμερα ο διευθυντής του Ιδρύματος κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα έργα, που θα γίνουν σε έκταση περίπου 200 στρεμμάτων στο Δέλτα του Φαλήρου, είναι τα εξής: Εθνική Βιβλιοθήκη "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος", Εθνική Λυρική Σκηνή «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Πάρκο «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Για τα έργα αυτά, είχε προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος στις 16 Μαρτίου. Ακολούθως, για τη χωροθέτηση των έργων και την αντιμετώπιση πολεοδομικών θεμάτων υπήρξε συνεργασία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με το Ιδρυμα και τον δήμο Καλλιθέας, καθώς τα έργα χωροθετούνται στο χώρο του παλαιού Ιπποδρόμου.

Σε πρώτη φάση θα εκπονηθεί προκαταρκτική μελέτη με τη συνεργασία του Ιδρύματος και των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών και μετά θα ακολουθήσει υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Ιδρύματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα