O Πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2006 09:11

Τις εργασίες του πρώτου Παγκοσμίου Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, που πραγματοποιείται στην Αθήνα από σήμερα και έως τις 2 Νοεμβρίου, θα κηρύξει στις 11.00 το πρωί ο πρωθυπουργός.

Κεντρικό θέμα του Φόρουμ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι η «Διακυβέρνηση του Διαδικτύου για την Ανάπτυξη» και θα συμμετάσχουν περίπου 1200 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα, της κοινωνίας των πολιτών και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και τεχνολογικής κοινότητας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου. Νωρίτερα, ο κ.Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με την Επίτροπο Βίβιαν Ρέντινγκ, υπεύθυνη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορικής.

Στους στόχους, στις προσδοκίες και στα οφέλη που θα προκύψουν από το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (Internet Governance Forum - IGF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από σήμερα και έως τις 2 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος διεκδίκησε και πέτυχε τη διοργάνωση του φόρουμ στη διάρκεια της περυσινής συνάντησης που διοργάνωσε ο ΟΗΕ στην Τύνιδα, για την κοινωνία της πληροφορίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Λιάπης, στόχος του φόρουμ, το οποίο θα διεξάγεται στο εξής κάθε χρόνο, είναι η προώθηση και διευκόλυνση του ανοικτού - πολυμερούς διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων παραγόντων για κοινές πολιτικές, αλλά και η διαμόρφωση ενός φορέα που θα ελέγχει τη λειτουργία του διαδικτύου, πέραν από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Επίσης προσδοκάται η διαμόρφωση κοινών αρχών και κανόνων για τη λειτουργία του internet ώστε να υπάρχει τάξη και έννομα αποτελέσματα από τη χρήση του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα