UBS: Μείωση των κερδών το τρίμηνο

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 08:56

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 21%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, UBS AG, αποτέλεσμα των χαμηλότερων εσόδων από τις συναλλαγές, που έβλαψαν τα κέρδη στο σκέλος της επενδυτικής τράπεζας.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 2,2 δισ. ελβετικά φράγκα (1,76 δισ. δολ.) ή 1,07 φράγκα ανά μετοχή, από 2,77 δισ. ελβετικά φράγκα ή 1,23 φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη, μέσα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο, 17 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 2,61 δισ. ελβετικά φράγκα.

Φέτος, οι μετοχές της UBS έχουν σημειώσει άνοδο 26%, φθάνοντας στα 78,25 ελβετικά φράγκα η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 164,7 δισ. ελβετικά φράγκα. Οι μετοχές της γερμανικής Deutsche Bank έχουν σημειώσει άνοδο 20% και της Credit Suisse άνοδο 13%.

Τα προ φόρων κέρδη του επενδυτικού σκέλους της UBS, υποχώρησαν 22%, φθάνοντας στο 1,08 δισ. ελβετικά φράγκα. Τα κέρδη της, στο κύριο σκέλος της διαχείρισης κεφαλαίων πλουσίων, εκτός των ΗΠΑ, αυξήθηκαν 5%, φθάνοντας στο 1,23 δισ. ελβετικά φράγκα και εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα