KPN: Επέκταση του σκέλους κινητής στη Γερμανία, υψηλότερα κέρδη

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2006 10:19

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 5,2%, αποτέλεσμα της υψηλότερης ανάπτυξης του σκέλους κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ολλανδίας, Royal KPN NV.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 346 εκατ. ευρώ (439,9 εκατ. δολ.) ή 17 σεντς ανά μετοχή από 329 εκατ. ευρώ ή 15 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις της ΚΡΝ, σημείωσαν αύξηση 3,7%, φθάνοντας στα 3,03 δισ. ευρώ, Σύμφωνα με τις προβλέψεις 11 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News η εταιρεία αναμενόταν να εμφανίσει καθαρά κέρδη 378 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις 3 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη της E-Plus, του γερμανικού σκέλους κινητής τηλεφωνίας τη εταιρείας, αυξήθηκαν το τρίμηνο, καθώς η εταιρεία κέρδισε μερίδιο αγοράς και μείωση το κόστος της. Στη στρατηγική της εταιρείας περιλαμβάνεται η επιδίωξη της ανάπτυξης σε υπηρεσίες όπως η ψηφιακή τηλεόραση και οι τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του Internet, καθώς οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας αλλάζουν εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των ανταγωνιστριών της με έδρα τη Στοκχόλμη, Tele2 AB.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Euronext στο Αμστερνταμ. Συνολικά φέτος οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 26%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 22,3 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα