St.George: Κέρδη ρεκόρ από τον υψηλό δανεισμό

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 07:48

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 26%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κε΄ρδη της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας, St.George Bank Ltd., αποτέλεσμα του δανεισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την αύξηση των κερδών από τη διαχείριση κεφαλαίων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 546 εκατ. δολ. Αυστραλίας (423 εκατ. δολ. ΗΠΑ) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 432 εκατ. δολ. Αυστραλίας, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Τα έσοδα αναρριχήθηκαν 11,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και με ταχύτερο ρυθμό από τον αντίστοιχο του πρώτου εξαμήνου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας, Gail Kelly, αύξησε τον δανεισμό των εταιρειών κατά 19%, στα 23,9 δισ. δολ. Αυστραλίας στη διάρκεια της χρήσης, καθώς η ζήτηση για πιστώσεις από εταιρείες στην Αυστραλία, η οποία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1989. Ο Kelly πρόσθεσε περίπου 200 τραπεζίτες στις δραστηριότητες της τράπεζας τα δύο προηγούμενα χρόνια και δημιούργησε τέσσερα νέα καταστήματα τραπεζικών υπηρεσιών, τη χρήση του 2006.

Η τράπεζα θα καταβάλλει για το δεύτερο εξάμηνο μέρισμα 77 σεντς ανά μετοχή, πάνω από τα 70 σεντς που είχε καταβάλει πριν από ένα χρόνο. Στο σύνολο της χρήσης τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο 1,96 δολ. Αυστραλίας, από 1,73 δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της St.George σημείωσαν άνοδο 11 σεντς, φθάνοντας στα 32,52 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:04 μ.μ. στο Σύδνεϋ. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 9,6%, υστερώντας της ανόδου των οκτώ μετοχών των τραπεζών που απαρτίζουν τον S&P/ASX 200 Banks Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα