Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 08:04

* ΕΞΠΡΕΣ: «Ο επικεφαλής της J&P Overseas Δάκης Ιωάννου με συνέντευξη στην ΕΞΠΡΕΣ προβλέπει: Νέο κύμα συγχωνεύσεων στις τεχνικές επιχειρήσεις».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Πακέτο νέων μέτρων για το Χρηματιστήριο. Κυβερνητικό σχέδιο για ενίσχυση των συναλλαγών στη Σοφοκλέους».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Τέλος η δωρεάν στάθμευση. Αλλάζει όψη το εμπορικό κέντρο της Αθήνας από τις 20 Νοεμβρίου».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πανευρωπαϊκή συμφωνία για διαφάνεια στις αγορές. Περιορίζεται το κόστος των χρηματιστηριακών συναλλαγών».

Χρηματιστήριο

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι «μιλώντας σε εκδήλωση ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης εξεδήλωσε την πρόθεση να μειωθεί ο φόρος επί των πωλήσεων στο ΧΑ μέχρι το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει φόρο 1% ή 1,2% (από 1,5%), αλλά με την προϋπόθεση ότι οι χρηματιστές θα αποδεχθούν μείωση των προμηθειών, αλλά και η ΕΧΑΕ θα ολοκληρώσει τη συζήτηση που ξεκίνησε για περιορισμό του κόστους».

Τεχνικές επιχειρήσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι « θέμα επιβίωσης για τις ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις είναι πλέον η ενίσχυσή τους μέσω συγχωνεύσεων και επέκτασης των δραστηριοτήτων τους σε νέους τομείς. Ο κ. Δάκης Ιωάννου, επικεφαλής του μεγαλύτερου ελληνικών συμφερόντων κατασκευαστικού ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο, J&P Overseas, εκτιμά πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος συγχωνεύσεων στον κλάδο, με στόχο τη δημιουργία πραγματικά ισχυρών εταιρικών σχημάτων, ικανών να αντεπεξέλθουν στον διεθνή ανταγωνισμό και τις ανάγκες των μεγάλων έργων, που γίνονται με αυτοχρηματοδότηση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα