Credit Suisse: Μείωση κερδών το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 08:57

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό 1,6% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, Credit Suisse Group, αποτέλεσμα της μείωσης των εσόδων του σκέλους των μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στο 1,89 δισ. ελβετικά φράγκα (1,52 δισ. δολ.) από 1,92 δισ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα κέρδη, υπερέβησαν τις προβλέψεις των 15 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,67 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η Credit Suisse όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές ανταγωνίστριές της, η UBS AG και η Deutsche Bank AG, ανακοινώνουν χαμηλότερα έσοδα από τις διαπραγματεύσεις μετοχών, εξ αιτίας των διακυμάνσεων των τιμών τον Μάϊο και τον Ιούνιο. Τα κέρδη στο σκέλος της τράπεζας που διαχειρίζεται κεφάλαια πλουσίων πελατών, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.

Πριν από δύο ημέρες, η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, με έδρα τη Ζυρίχη, ανακοίνωσε μείωση 21% των κερδών της, μετά τη μείωση των εσόδων της από τις συναλλαγές μετοχών. Χθες, η Deutsche Bank είπε ότι τα κέρδη της στο επενδυτικό σκέλος της μειώθηκαν 15%, καθώς τα έσοδα από τις διαπραγματεύσεις μετοχών, σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των λοιπών χρηματιστηριακών οίκων του κόσμου.

Οι μετοχές της Credit Suisse, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 12%, φθάνοντας στα 74,95 ελβετικά φράγκα η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας, να ανέρχεται στα 93,4 δισ. ελβετικά φράγκα. Αντιθέτως, οι μετοχές της UBS και της Deutsche Bank, σημείωσαν αύξηση 20% την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα