Μαλαισία: Επενδύσεις 27 δισ. δολ. στην παιδεία

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 10:36

ΣΧΕΔΙΑ για επενδύσεις στην παιδία και τη γεωργία, ύψους τουλάχιστον 100 δισ. ρίνγκιτ (27 δισ. δολ.) ποσόν ίσο με το ήμισυ του κρατικού προϋπολογισμού την επόμενη πενταετία, για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, κάνει η Μαλαισία.

Τα 20 έργα, στα οποία συμμετέχουν τέσσερα υπουργεία, θα χρηματοδοτηθούν κατά ένα μέρος από ιδιώτες, σύμφωνα με τον Mohd Effendi Norwawi, υπουργό του πρωθυπουργικού γραφείου, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε στον χρόνο έναρξης των εργασιών.

Περίπου 50 δισ. ρίνγκιτ ή το ήμισυ του προϋπολογισμού των 20 έργων θα δαπανηθούν στις βόρειες περιοχές της Μαλαισίας. Το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων αυτών των περιοχών, θα προέλθει από ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος δεν αναφέρθηκε στο ποσόν που θα δαπανήσει η κυβέρνηση.

Αλλα έργα, που θα γίνουν στα νότια της χώρας, περιλαμβάνουν έργο 15 δισ. ρίνγκιτ για την οικονομική ανάπτυξη της πολιτείας Γιοχόρ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας επιδιώκει τις επενδύσεις στον τομέα της γεωργίας για να ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας, ως τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής φοινικέλαιου στον κόσμο. Οι εξαγωγές φοινικέλαιου αυξήθηκαν 28% τον Αύγουστο, αποτελώντας το 4,6% των εξαγωγών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου της χώρας τον μήνα που πέρασε.

Η οικονομία της Μαλαισίας, η τέταρτη σε μέγεθος της νοτιο-ανατολικής Ασίας, ενδέχεται να αναπτυχθεί κατά μέσον όρο με ρυθμό 6% ετησίως έως το 2010, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, μιλώντας στο κοινοβούλιο τον Μάρτιο. Πέρυσι, η οικονομική ανάπτυξη είχε ρυθμό 5,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα