BMW: Στο 0,7% η μείωση των πωλήσεων το τρίμηνο

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 10:58

ΕΛΑΦΡΑ μείωση σε ποσοστό 0,7%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, Bayerische Motoren Werke AG, καθώς η εταιρεία ανανέωσε τα μοντέλα της και κατέβαλε περισσότερους φόρους.

Τα καθαρά κέρδη της BMW μειώθηκαν στα 452 εκατ. ευρώ (576 εκατ. δολ.) ή 69 σεντς του ευρώ ανά μετοχή από 455 εκατ. ευρώ ή 68 σεντς, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Μόναχο. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στα 471 εκατ. ευρώ.

Ο Norbert Reithofer, που διαδέχθηκε τον Helmut Panke, στη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της BMW, βρίσκεται στη φάση της ριζικής αλλαγής του X5 και του Mini, που οδήγησαν τη μείωση των πωλήσεων. Τα αποτελέσματα της εταιρείας υστερούν έναντι της ανταγωνίστριας Mercedes Car Group της DaimlerChrysler AG, της οποίας το τρίτο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν.

Οι μετοχές της BMW έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 22%. Χθες, στη Φραγκφούρτη σημείωσαν άνοδο 20 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 45,20 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 29,6 δισ. ευρώ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επανέλαβε την πρόβλεψή της για προ φόρων κέρδη ρεκόρ, ύψους 4 δισ. δολ., αποτέλεσμα της διάθεσης μεριδίου που διατηρούσε στην Rolls-Royce Group Plc. Το εργατικό της δυναμικό αυξήθηκε ελαφρά στους 107.027 εργαζομένους από 106.859.

Ο λογαριασμός φόρων της BMW αυξήθηκε στα 268 εκατ. ευρώ από 203 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα