BASF AG: Κλείσιμο εργοστασίων, 24% η μείωση των κερδών

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 11:10

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό 24%, αποτέλεσμα του κόστους από τη μείωση των θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με το κλείσιμο εργοστασίων και της εξαγοράς της εταιρείας στη Β. Αμερική, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χημικών στον κόσμο, BASF AG,

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 613 εκατ. ευρώ (782 εκατ. δολ.) ή 1,22 ευρώ ανά μετοχή από 808 εκατ. ευρώ ή 1,55 ευρώ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της BASF αυξήθηκαν 28%, φθάνοντας στα 13,3 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Juergen Hambrecht, έκανε έξι εξαγορές φέτος, με μεγαλύτερη αυτήν της Engelhard Corp., ύψους 4,8 δισ. δολ., με στόχο την είσοδό του σε αγορές με σταθερή ανάπτυξη. Η μείωση των θέσεων εργασίας μετά τις εξαγορές θα έχει έκτακτο κόστος 430 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Hambrecht.

Οι μετοχές της BASF έχουν σημειώσει μέσα το έτος άνοδο 6%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 34,5 δισ. ευρώ. Οι 14 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Chemicals Index έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 13%.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν 22% φθάνοντας στο 1,62 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Η BASF σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας 500 εκατ. ευρώ, με στόχο την αύξηση των κερδών ανά μετοχή, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωσή της . Η εταιρεία ολοκλήρωσε την αγορά ιδίων μετοχών στα τέλη του προηγούμενου μήνα, αγοράζοντας 7,9 εκατ. μετοχές, σε τιμή – κατά μέσον όρο – τα 63,11 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα