Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 19:04

ΠΤΩΣΗ σημείωσε σήμερα η πλειονότητα των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη.

Το κλίμα ήταν αρνητικό από το πρωί λόγω της πτώσης της Wall Street την Τετάρτη και των απογοητευτικών στοιχείων για τη βιομηχανική δραστηριότητα στις ΗΠΑ που ενέτειναν τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου.

Οι απώλειες των ευρωπαϊκών δεικτών διευρύνθηκαν το απόγευμα έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος υπαινίχθηκε νέα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Στη σημερινή της συνεδρίαση η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα διατήρησε σταθερή τη νομισματική της πολιτική, όπως ευρέως αναμενόταν.

Αρνητικό αντίκτυπο είχαν επίσης τα απογοητευτικά στοιχεία που δόθηκαν το απόγευμα στις ΗΠΑ για τις βιομηχανικές παραγγελίες και την παραγωγικότητα τρίτου τριμήνου, ενώ οι πωλήσεις μεγάλων αμερικανικών ομίλων λιανικής δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε στις 1.443,94 μονάδες μειωμένος κατά 0,4%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.149,3 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος, ο CAC 40 στο Παρίσι στις 5.310,07 μονάδες μειωμένος κατά 1,13% και ο Xetra DAX στις 6.223,33 μονάδες με απώλειες 1,09%.

Η μετοχή της Credit Suisse ενισχύθηκε κατά 2,3%, καθώς τα αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας στο τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Σε επίπεδα υψηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν στο παραπάνω χρονικό διάστημα και τα αποτελέσματα της Unilever με αποτέλεσμα η μετοχή της να κλείσει με κέρδη 4,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα