Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 08:12

* ΕΞΠΡΕΣ: "Επενδύσεις 3,1 δισ. ευρώ με 5.360 θέσεις εργασίας. Νέες μονάδες αφορούν τα 2/3 των σχεδίων που αξιολόγησε το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αναταράξεις στις αγορές. Φόβισε το σήμα ΕΚΤ για τα επιτόκια. Διόρθωση στα χρηματιστήρια μετά τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Τρισέ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Τηλεπικοινωνιακός οργασμός. Πλήθος κινήσεων μεταξύ των επιχειρήσεων δίνουν δυναμικό τόνο στην αγορά".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προσδοκίες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης έως και το 2013. Καθοριστική η συμβολή του Δ' ΚΠΣ αλλά και των ιδιωτικών επενδύσεων".

Aνάπτυξη

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ σημειώνει ότι "Υψηλή ανάπτυξη με ετήσιους ρυθμούς στο 4%, αλλά και μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους προβλέπει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αναφοράς 2007-2013, που εκπόνησε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Στην ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης θα συμβάλουν οι πόροι του Δ' ΚΠΣ αλλά και οι ιδιωτικές επενδύσεις στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου".

Tellas

Το ΚΕΡΔΟΣ επισημαίνει ότι "Νέα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες με την εισαγωγή της ενιαίας χρέωσης (flat rate) από την Tellas. Αν και η εταιρεία στερείται πρόσβασης στην αγορά, οι χθεσινές ανακοινώσεις της φέρνουν σε νέο επίπεδο τον ανταγωνισμό, από το οποίο δεν θ' αργήσουν να έλθουν και άλλοι παίκτες, παλαιοί και νέοι. Η εταιρεία υπόσχεται "ελευθερία" από τον ΟΤΕ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα