Telecom N.Z.: Προς πώληση του σκέλους των τηλεφωνικών καταλόγων

Μετά τη μείωση των κερδών της
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 08:32

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση του σκέλους των καταλόγων της – Yellow Pages – αξίας έως 2,2 δισ. δολ. Ν. Ζηλανδίας (1,5 δισ. δολ. ΗΠΑ) και τη μείωση του κόστους στην Αυστραλία, για να περιορίσει τη μείωση των κερδών της, κάνει η Telecom Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ν. Ζηλανδίας.

Τα λειτουργικά κέρδη θα μειωθούν φέτος, εξ αιτίας των κανονισμών στη σταθερή τηλεφωνία και την υποχώρηση των πωλήσεων από την παροχή των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 13% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα των έκτακτων κερδών από την πώληση της Samoa Telecom. Ανοδο 3,3% σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας.

Η πώληση του σκέλους Yellow Pages και η συμφωνία τη μείωσης του κόστους, από τη χρήση του δικτύου της PowerTel Ltd. στην Αυστραλία, γίνεται μετά την μείωση 22% των μετοχών της Telecom φέτος, καθώς ανησυχία επικράτησε για τους κανονισμού. Η πώληση, είναι το τελευταίο βήμα αναδιοργάνωσης της Telecom, μετά τον διαχωρισμό των σκελών χονδρικής και λιανικής πώλησης τον Ιούλιο και είπε ότι θα απολύσει εργαζομένους για να μειώσει το κόστος.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας στο σύνολο του έτους στη Ν. Ζηλανδία, πιθανώς να υποχωρήσουν από 1,5% έως 3% εξ αιτίας της επίδρασης των κανονισμών και του περιορισμού της ανάπτυξης του σκέλους κινητής τηλεφωνίας εν μέσω του ανταγωνισμού από την Vodafone. Η Ν. Ζηλανδία, αποτελεί το 75% των πωλήσεων του ομίλου.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 224 εκατ. δολ. Ν. Ζηλανδίας ή 11,4 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 199 εκατ. δολ. Ν. Ζηλανδίας ή 10,2 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 4,7%, φθάνοντας στο 1,5 δισ. δολ. Ν.Ζ. Εξαιρουμένων των 20 εκατ. δολ. Ν.Ζ. από την πώληση της Samoa Telecom τα κέρδη σημείωσαν αύξηση 2,5%.

Στην Αυστραλία, τα λειτουργικά κέρδη θα υποχωρήσουν έως τα 40 εκατ. δολ. Αυστραλίας (31 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 75 εκατ. δολ. Αυστραλίας, σύμφωνα με την εταιρεία. Το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία στη χώρα εμφάνισε ζημίες 8 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Telecom σημείωσαν άνοδο 15 σεντς, φθάνοντας στα 4,67 δολ. Ν.Ζ. στις 5 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Ουέλλινγκτον. Η πτώση των μετοχών, καθιστά την Telecom την εταιρεία με τις τρίτες χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτης NZX 50, ο οποίος σημείωσε άνοδο 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα