Allianz: Στόχος για υψηλότερα κέρδη το έτος

Μετά τον διπλασιασμό τους το γ' τρίμηνο
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 09:20

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των κερδών της για το 2006, μετά τον διπλασιασμό των κερδών το τρίτο τρίμηνο, αποτέλεσμα των λιγότερων καταιγίδων, προχώρησε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, Allianz SE.

Τα καθαρά κέρδη της ενδέχεται να υπερβούν τα 6 δισ. ευρώ (7,7 δισ. δολ.) φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η εταιρεία που εδρεύει στο Μόναχο. Η Allianz νωρίτερα προέβλεπε ότι τα κέρδη της θα κυμανθούν από 5,5 δισ. έως 6 δισ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της διπλασιάστηκαν φθάνοντας στο 1,6 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Απουσία μεγάλων φυσικών καταστροφών είχε αποτέλεσμα την αναρρίχηση των κερδών, μετά τη μείωση το τρίτο τρίμηνο του 2005 από τις αποζημιώσεις ύψους 753 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων στον Ατλαντικό. Πέρυσι, οι τυφώνες «Katrina», «Rita» και «Wilma, συμμετείχαν στις αποζημιώσεις ύψους 94 δισ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Munich Re, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο.

Οι μετοχές της Allianz, σημείωσαν άνοδο 13% φέτος, φθάνοντας στα 145 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 62,5 δισ. ευρώ. Οι 29 μετοχές των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index, σημείωσαν άνοδο 11%, την ίδια χρονική περίοδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά της αποτελέσματα χθες και θα δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα στις 10 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα