Στήριξη 700 εκατ. ευρώ για επενδύσεις ΜμΕ

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 12:30
UPD:12:33
REUTERS/DADO RUVIC

Επενδύσεις 700 εκατομμυρίων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα θα υποστηριχθούν από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα εκδώσει ένα νέο 5ετές καλυμμένο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Καλυμμένων Ομολόγων της Τράπεζας ύψους 10 δισ. ευρώ.

Το καλυμμένο ομόλογο θα διατεθεί πρωταρχικά σε διεθνείς οργανισμούς και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (ΕΤαΕ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η Credit Suisse ενεργεί ως διαχειριστής της συναλλαγής.

Η νέα έκδοση αποτελεί ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο, με το οποίο διεθνείς οργανισμοί επενδύουν για πρώτη φορά σε καλυμμένα ομόλογα ελληνικών τραπεζών. Η χρηματοδότηση που θα αντληθεί από την Τράπεζα Πειραιώς θα διοχετευθεί σε ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

 «Η Τράπεζα Πειραιώς, επεκτείνοντας την υφιστάμενη συνεργασία της με τους διεθνείς οργανισμούς, ΕΙΒ, EIF, EBRD, προχώρησε σήμερα στην υπογραφή δύο συμβάσεων, συνολικού ποσού €500 εκατ. μέσω των οποίων θα χρηματοδοτήσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.

Κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ ανέφερε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη στήριξη που έχει παράσχει διαχρονικά η ΕΤΕπ σε μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

«Με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν», πρόσθεσε. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα