Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2006 19:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν σήμερα οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών συνέβαλαν στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Θετικό αντίκτυπο είχε επίσης η υποχώρηση της ανεργίας στις ΗΠΑ σε χαμηλά πενταετίας, γεγονός που μετρίασε τις ανησυχίες σχετικά με την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 5.336,3 μονάδες (0,49%), στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 6.241,15 μονάδες (0,29%) και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 6.148,10 μονάδες (-0,02%).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε στις 1.447,9 μονάδες αυξημένος κατά 0,3%. Σε εβδομαδιαία βάση παρουσίασε σχεδόν μηδενική μεταβολή, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει συνολικά κέρδη 13%.

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου επωφελούμενες από την άνοδο της τιμής του αργού κοντά στα 59 δολάρια το βαρέλι.

Ο τίτλος της Royal Dutch Shell ενισχύθηκε κατά 1,2%. Η βρετανική BP έκλεισε με κέρδη 0,6%.

Σημαντική άνοδο κατά 4,7% κατέγραψε η μετοχή της Adecco, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το πρωί η εταιρεία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Καλύτερα απ΄ ό,τι αναμενόταν ήταν και τα αποτελέσματα της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, η μετοχή της οποίας έκλεισε με κέρδη 4,3%.

Αντιθέτως, πτώση 3,4% σημείωσε η μετοχή της British Airways. Ο βρετανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε σήμερα μείωση κερδών στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο.

Απώλειες, της τάξεως του 0,7%, κατέγραψε και η μετοχή της Allianz παρά το γεγονός ότι η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό κερδών στο τρίτο τρίμηνο. Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την κερδοφορία στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Τέλος, πτώση 1,6% σημείωσε η μετοχή της γαλλικής διαφημιστικής εταιρείας Publicis. Η εν λόγω εταιρεία υποβάθμισε σήμερα τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της στο σύνολο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα