Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ, που περιόρισε τις εικασίες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co.

Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Cathay Financial Holding Co. της Ταϊβάν, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η πολιτική αναταραχή ενδέχεται να απομακρύνει τους επενδυτές, μετά την καταδίκη της συζύγου του προέδρου της χώρας για διαφθορά και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν για την παραίτησή του.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχωρούσε 0,6%, φθάνοντας στις 131,72 μονάδες στις 12:10 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 23 Οκτωβρίου. Ο δείκτης του κλάδου της ενεργείας, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Woodside Petroleum Ltd., ήταν ο μόνος που σημείωνε κέρδη μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στις 16.237,00 μονάδες, ενώ ο Topix, σημείωνε απώλειες 0,9%. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1,2%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Στην Ινδονησία, ο Jakarta Composite Index αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στην Κίνα, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και την Ταϊλάνδη, ενώ πτωτικά κινήθηκαν αλλού.

Την Παρασκευή στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε την εβδομάδα που πέρασε, θέτοντας τέλος στα κέρδη πέντε συνεχόμενων συνεδριάσεων, μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε μείωση του δείκτη ανεργίας τον Οκτώβριο, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στις εταιρείες, μεγαλύτερη από τους προηγούμενους μήνες.

Ο MSCI Asia-Pacific Energy Index σημείωσε άνοδο 0,3%. Οι μετοχές της Woodside, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 37,30 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της Inpex Holdings Inc. της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο 1,2%, φθάνοντας στα 986.000 γιέν η μία. Οι μετοχές της PTT Pcl, της μεγαλύτερης εταιρείας ενεργείας της Ταϊλάνδης, σημείωσαν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στα 228 μπατ η μία.

Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε 2,2%, για να κλείσει στα 59,14 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 25 Οκτωβρίου. Προσφάτως, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 58,87 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα