Ryanair: Αύξηση της επιβατικής κίνησης, υψηλότερα κέρδη

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2006 09:47

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 24%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού μεταφορικού της Ευρώπης, Ryanair Holdings Plc, καθώς αύξησε τον αριθμό των επιβατών της και τον μέσον όρο τιμή πώλησης των εισιτηρίων της. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την προοπτική για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 213,4 εκατ. ευρώ (271 εκατ. δολ.) ή 27,5 σεντς ανά μετοχή, από 172,5 εκατ. ευρώ ή 22,4 σεντς, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν 27%, φθάνοντας στα 689,8 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη της Ryanair διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 212 εκατ. ευρώ.

Η Ryanair, η οποία τον περασμένο μήνα έκανε προσφορά για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της, ιρλανδικής Aer Lingus Plc, μετέφερε 11,5 εκατ. επιβάτες το τρίμηνο, 21% περισσότερους από το προηγούμενο έτος. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Michael O'Leary, αύξησε την επιβατική κίνηση με την πώληση 5 εκατ. διαφημιστικών εισιτηρίων τον Σεπτέμβριο αξίας το λιγότερο 8 ευρώ το ένα για ταξίδια μιας διαδρομής.

Ο O'Leary αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της Ryanair στο 16% για το σύνολο της χρήσης, από την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση 11%. Οι μετοχές της Ryanair, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 8%.

Κατά μέσον όρο οι τιμές των εισιτηρίων για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν 9% και το κόστος των καυσίμων 42%, φθάνοντας στα 337 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. Η εταιρεία είπε ότι το τρίτο τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 3% από την αρχική της πρόβλεψη για μείωση 5%.

Η Ryanair θα επιδιώξει την έγκριση του σπλιτ των μετοχών της δύο προς μία κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της τον Δεκέμβριο για την επιχειρούμενη εξαγορά της Aer Lingus.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα