Γαλλία: Καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης αναμένει ο κεντρικός τραπεζίτης

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 10:35
UPD:11:43
Wikimedia Commons/Mbzt

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω της εκτίμησής της για την ανάπτυξη στη Γαλλία το 2017 προχώρησε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Βιλερουά ντε Γκαλό είπε ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μπορεί να φθάσει το 1,7%, από 1,4% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

«Η οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Ωστόσο, στη χώρα μας η ανάπτυξη δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρή», σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Midi Libre.

«Φέτος μπορεί να φθάσει το 1,7%. Αυτό και πάλι θα είναι χαμηλότερο του μέσου όρου στην ευρωζώνη, που βρίσκεται λίγο πάνω από το 2%. Αυτή η υποαπόδοση τονίζει μια επιτακτική ανάγκη να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, προκειμένου να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο ανάπτυξής μας σε αυτό των ευρωπαίων γειτόνων μας, που έχουν επιτύχει σε αυτό τον τομέα», πρόσθεσε.

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη από τον επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας συμβαδίζει με αντίστοιχες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τον ρυθμό  ανάπτυξης το 2017, ενώ και ο ΟΟΣΑ αυτόν τον μήνα αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ φέτος στο 1,7% από το 1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα