KT: Απροσδόκητη αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Από τη μείωση του εργατικού κόστους
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 07:49

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση των κερδών εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η KT Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και εταιρεία Internet της Ν. Κορέας, μετά το πάγωμα των μισθών και τη μείωση των προνομίων των εργαζομένων. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της οδεύοντας να κλείσουν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν 4%, φθάνοντας στα 317,6 δισ. ουόν (337 εκατ. δολ.) από 305,4 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο, πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 199 δισ. ουόν. Οι πωλήσεις της ΚΤ, σημείωσαν άνοδο 2,1%, φθάνοντας στα 3 τρισ. ουόν.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Nam Joong Soo, μείωσε τα έξοδα για να εμφανίσει κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε τρίμηνα. Ο Nam, 51 ετών, σχεδιάζει να αυξήσει την ανάπτυξη των πωλήσεων με την προσφορά τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω του Internet, καθώς τα έσοδα από τις κλασσικές υπηρεσίες τηλεφωνίας, αλλά και της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, μειώνονται.

Οι μετοχές της KT σημείωσαν άνοδο 2,4%, φθάνοντας στα 44.450 ουόν στις 11:33 π.μ. στη Σεούλ, οδεύοντας να κλείσουν στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Οκτωβρίου του 2005.

Το εργατικό κόστος της εταιρείας, μειώθηκε 3,1%, στα 604,9 δισ. ουόν, μετά το πάγωμα των μισθών και τη μείωση των προνομίων των εργαζομένων κατά 8,2% αλλά και της μείωσης των προβλέψεων συνταξιοδότησης κατά 14%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα