Toyota: 34% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Από την αύξηση των πωλήσεών της στο εξωτερικό
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 08:55

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 34%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, Toyota Motor Corp., αποτέλεσμα του αδύναμου γιέν και της αύξησης των πωλήσεων των μοντέλων Corolla και Camry.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 405,7 δισ. γιέν (3,45 δισ. δολ.) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 303,6 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο, πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 350 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις της Toyota σημείωσαν αύξηση 17%, φθάνοντας στα 5,83 τρισ. γιέν. Η αυτοκινητοβιομηχανία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης κατά 18% στο 1,55 τρισ. γιέν.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Katsuaki Watanabe, 64 ετών, θα ανοίξει το έβδομο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη Β. Αμερική το 2008, καθώς οι αγοραστές αυτοκινήτων προτιμούν τα πιο οικονομικά σε καύσιμα οχήματα της εταιρείας, από τα αντίστοιχα της General Motors Corp. και της Ford Motor Co. H Toyota είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει πωλήσεις ρεκόρ το τρέχον τρίμηνο και κοντεύει να θέσει τέλος στην ιστορία της GM, επί 80 χρόνια η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων της Hino Motors Ltd. και της Daihatsu Motor Co., θα αγγίξουν τα 9,8 εκατ. οχήματα το 2008.

Η Toyota αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα λειτουργικά της κέρδη το σύνολο της χρήσης στα 2,2 τρισ. γιέν από 1,9 τρισ. γιέν. Αναθεώρησε τις πωλήσεις της στα 23,2 τρισ. γιέν από 22,3 τρισ. γιέν και τον στόχο των πωλήσεων στα 8,47 εκατ. αυτοκίνητα, από 8,45 εκατ. αυτοκίνητα. Πέρυσι η Toyota εμφάνισε κέρδη από την αύξηση της αξίας του μεριδίου στην Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η Toyota θα διανείμει μέρισμα για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 50 γιέν ανά μετοχή, από 35 γιέν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 1,7%, φθάνοντας στα 7.150 γιέν η μία στο Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Συνολικά το τελευταίο 12μηνο έχουν σημειώσει άνοδο 34% έναντι ανόδου 27% των μετοχών της GM και 3,8% των μετοχών της Ford.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα