Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 10:39
UPD:10:41

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν σήμερα οι μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, όπου το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρώμενο στα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι κλάδοι ενέργειας και ορυχείων έπειτα από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του χαλκού αντίστοιχα.

Η μετοχή της νορβηγικής πετρελαϊκής εταιρείας Statoil ενισχύεται κατά 1%.

Ο τίτλος της BHP Billiton, της τρίτης μεγαλύτερης εξορυκτικής εταιρείας στον κόσμο καταγράφει κέρδη 0,8%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι μετοχές εταιρειών μέσων ενημέρωσης, καθώς η αύξηση που σημείωσαν τα έσοδα της γαλλικής Vivendi στο τρίτο τρίμηνο δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Παράλληλα, η Merrill Lynch υποβάθμισε σε “neutral” από “buy” τη μετοχή της γαλλικής εταιρείας, η οποία υποχωρεί κατά 1,5%.

Σημαντική άνοδο κατά 2,2% σημειώνει η μετοχή της Telecom Italia. Η υπ΄ αριθμόν ένα εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ιταλία ανακοίνωσε ανέλπιστη αύξηση κερδών κατά 3,5% στο τρίτο τρίμηνο.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Puma, καθώς η μείωση που σημείωσε η κερδοφορία της γερμανικής εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο ήταν μικρότερη απ΄ ό,τι αναμενόταν.

Τέλος, άνοδο 1,6% σημειώνει η μετοχή της Marks & Spencer. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι στο πρώτο εξάμηνο τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν κατά 32% ανερχόμενα σε 281,3 εκατομμύρια στερλίνες.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 6.231,1 μονάδες (0,11%), στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.421 μονάδες (0,35%) και στη Φρανκφούρτη ο Xetra DAX στις 6.343,35 μονάδες (0,20%).

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 βρίσκεται στις 1.466,18 μονάδες, στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο από τις αρχές Ιουνίου του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα