Yell: 44% χαμηλότερα κέρδη το εξάμηνο της χρήσης

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 12:49

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 44%, αποτέλεσμα του κόστους εξαγοράς του σκέλους της ΤΡΙ και της υποχώρησης του δολαρίου, εμφάνισαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Yell Group Plc της εταιρείας που εκδίδει τον Χρυσό Οδηγό της Βρετανίας.

Τα καθαρά κέρδη του εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου υποχώρησαν στα 57,5 εκατ. λίρες στερλίνες (109,5 εκατ. δολ.) ή 7,5 πένες ανά μετοχή από 103,4 εκατ. λίρες ή 14,5 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 19%, φθάνοντας στα 848,8 εκατ. λίρες. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας, μετά τα κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας, τα οποία διαμορφώθηκαν κατά τι χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Η Yell επεκτάθηκε εκτός Βρετανίας με στόχο την αύξηση των εσόδων της. Πέρυσι αγόρασε την TransWestern Holdings LP των ΗΠΑ, αντί ποσού 1,6 δισ. δολ. και τον Απρίλιο συμφώνησε να αγοράσει την ΤΡΙ με έδρα τη Μαδρίτη, αντί του ποσού των 3,07 δισ. ευρώ (3,9 δισ. δολ.) για να επεκταθεί στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Η διανομή των καταλόγων της ΤΡΙ στην Ισπανία ήταν μειωμένη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάτι που επέδρασε αρνητικά στα αποτελέσματα της εταιρείας, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, John Condron.

Οι μετοχές της Yell σημείωσαν απώλειες έως 39 πένες, ποσοστό 6,2%, φθάνοντας στις 586 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 588,5 πένες η μία στις 8:54 π.μ. στο Λονδίνο. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη υποχώρηση των μετοχών της εταιρείας, από τις 5 Απριλίου του 2005. Πριν από σήμερα, οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 17% μέσα στο έτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 4,84 δισ. λίρες στερλίνες.

Εξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα αγγίξουν τα 118 εκατ. λίρες ή 16,15 πένες ανά μετοχή σε έσοδα 917,5 εκατ. λιρών.

Η υποχώρηση του δολαρίου έναντι της βρετανικής λίρας, μείωσε τα έσοδα κατά 12,7 εκατ. λίρες στερλίνες, σύμφωνα με την εταιρεία. Το δολάριο υποχώρησε 5,7% έναντι τις βρετανικής λίρας το δωδεκάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Yell, με το σήμα της «Yellow Pages» κατέχει περίπου το 75% της αγοράς ή πέντε φορές το μερίδιο της πιο κοντινής της ανταγωνίστριας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 13 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα