Μέτρα για την αύξηση της παραγωγής καπνού virginia εσοδείας 2006

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 14:19

Σύσκεψη για τα μέτρα αύξησης της παραγωγής και εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς καπνού virginia εσοδείας 2006 στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό την προεδρία του υφυπουργού Αλ. Κοντού και τη συμμετοχή εκπροσωπων των καπνοπαραγωγών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να συσταθεί Ομάδα Εργασίας, η οποία θα επισκεφτεί καλλιέργειες καπνού σε άλλες χώρες της Ε.Ε., με στόχο να διερευνήσει τις δυνατότητες αναβάθμισης της ποιότητας της ελληνικής καλλιέργειας καπνών virginia και να μειωθεί το κόστος παραγωγής τους. Η Ομάδα θα στελεχωθεί από εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

2. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης φυτικής παραγωγής των επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των παραγωγών καπνού ποικιλίας virginia.

3. Να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους των καπνοπαραγωγών και των καπνεμπόρων της χώρας μας για την απορρόφηση με ικανοποιητικούς όρους της παραγωγής καπνών virginia εσοδείας 2006.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, μετά από εκτενή διάλογο που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών συμφώνησαν απόλυτα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το υπουργείο για τη χάραξη της νέας καπνικής πολιτικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα