Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 09:47
UPD:10:52

Eγνατία Χρηματιστηριακή «Η Σοφοκλέους επέδειξε σταθεροποιητικές τάσεις χθες, που είναι πολύ πιθανό να διατηρηθούν και σήμερα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και οι δύο αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου σήμερα».

Praxis Securities: «Τάσεις συσσώρευσης αναμένονται να επικρατήσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά εν όψει των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και των εκλογικών αποτελεσμάτων του κογκρέσου στις ΗΠΑ».

Aspis Securities: «Νέο ρεκόρ όλων των εποχών σηµείωσε χθες ο Dow Jones ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια σηµείωσαν υψηλά 5,5 ετών. Ανοδικά κινήθηκε και η εγχώρια αγορά µε τις µετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση της ανόδου σήµερα».

Fortius Finance: «Η απορρόφηση των ενδοσυνεδριακών ρευστοποιήσεων και η διατήρηση της καθαρής αξίας συναλλαγών πλησίον των €300 εκ. καταδεικνύουν τη θετική ψυχολογία που επικρατεί στις τάξεις των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα. Η ψυχολογία αυτή ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την ανοδική πορεία των ξένων δεικτών, οι οποίοι δείχνουν να αγνοούν τα όποια αρνητικά στοιχεία (όπως τα μακροοικονομικά στοιχεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ χθες) και να κινούνται βάσει των θετικών ειδήσεων.

»Η μερική ή πλήρης ανατροπή των Ρεπουμπλικάνων από το Κογκρέσο (κέρδισαν τη Βουλή των Αντιπρόσωπων για πρώτη φορά από το 1994, ενώ η καταμέτρηση για τη Γερουσία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί) μπορεί να αποτελέσει αφορμή ρευστοποιήσεων σήμερα στο εξωτερικό (ο Nikkei 225 καταγράφει απώλειες της τάξεως του -1% σήμερα το πρωί), ενώ σημείο αναφοράς θα αποτελέσει και η πορεία των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων (σήμερα μετά τις 13:30), Motor Oil (μετά το κλείσιμο) και Τράπεζας Πειραιώς (μετά το κλείσιμο) καθώς σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα 6μήνου. Σημείο αναφοράς για το ΓΔ σε περίπτωση κίνησης σε χαμηλότερα επίπεδα είναι οι 4.200 μονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα