ΕΛΠΕ: Ενισχύει την παρουσία της στην Αίγυπτο

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 09:54

Τα αποτελέσματα του Διεθνούς Διαγωνισμού παραχωρήσεων για Έρευνα & Παραγωγή Υδρογονανθράκων (International 2006 Bid Round-1) ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία Ganoub El Wadi της Αιγύπτου.

Η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ), στo πλαίσιo της στρατηγικής της για ανάπτυξη του τομέα Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, συμμετείχε στον ως άνω διαγωνισμό μέσω κοινοπραξίας αποτελούμενης από την Melrose Resources (40%) ως διαχειριστή, την Oil Search (30%) και την Ελληνικά Πετρέλαια (30%). Η GANOPE ενημέρωσε την κοινοπραξία ότι είναι ο πλειοδότης για την περιοχή Mesaha στην ¶νω Αίγυπτο.

Η μεταβίβαση των δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής της περιοχής Mesaha στην κοινοπραξία, υπόκειται στην τελική έγκριση της κυβέρνησης και την υποβολή των σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων.

H περιοχή Mesaha, καλύπτει έκταση 56.930 τ. χλμ στο νοτιοδυτικό άκρο της Δυτικής Ερήμου στην ¶νω Αίγυπτο, στα σύνορα με το Σουδάν.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που αποκτήσαμε δικαιώματα σε μια ακόμη περιοχή της Αιγύπτου, μετά την πρόσφατη παραχώρηση του W. Obayed. Η περιοχή Mesaha, καλύπτει μια τεράστια ανεξερεύνητη έκταση, περίπου το 50% του χερσαίου ελλαδικού χώρου, έχοντας σημαντικές δυνατότητες για την ανακάλυψη πετρελαίου. Η περιοχή αυτή είναι συμπληρωματική στις υπόλοιπες ερευνητικές δραστηριότητες μας στην Αίγυπτο, ενισχύοντας παράλληλα την παρουσία μας στην χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του δ.σ. της εταιρείας κ. Ε. N. Χριστοδούλου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα