Σιδενόρ: Στα 6,5 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης

Κατά 1,5 φορές υπερκαλύφθηκε η ιδιωτική τοποθέτηση
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 10:18

Στα 6,50 ευρώ ανά μετοχή καθορίστηκε η τιμή διάθεσης των 19.000.000 μετοχών της ΣΙΔΕΝΟΡ, όπως ανακοίνωσε η Βιοχάλκο. Η διάθεση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί από την ίδια και ορισμένες θυγατρικές της μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Η παραπάνω τιμή αυτή είναι ανώτερη της μέσης τιμής της μετοχής της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Η ιδιωτική τοποθέτηση υπερκαλύφθηκε 1,5 φορές. Η ιδιωτική τοποθέτηση ήταν επιτυχής όσον αφορά στους δύο κυρίους στόχους της, ήτοι την αύξηση της εμπορευσιμότητας των μετοχών της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε., καθώς και την αύξηση της συμμετοχής διεθνών θεσμικών επενδυτών στο κεφάλαιο της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Βιοχάλκο, η διασπορά της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. σχεδόν διπλασιάστηκε, ενώ πλέον του 90% της ιδιωτικής τοποθέτησης καλύφθηκε από υψηλής ποιότητας διεθνείς επενδυτές. Οι λοιπές μετοχές καλύφθηκαν από σημαντικούς Έλληνες θεσμικούς επενδυτές. Η ιδιωτική τοποθέτηση συνίσταται σε προσφορά σε ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα, υπό την έννοια του νόμου 3401/2005, και σε θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών με εξωχώριες συναλλαγές σύμφωνα με τον Κανονισμό S του U.S. Securities Act του 1933.

Η διάθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις ή περί τις 13 Νοεμβρίου 2006, και εξαρτάται από συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης. Έπειτα από την ολοκλήρωση της διάθεσης, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε. θα διατηρήσει την πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε., κατέχοντας ποσοστό 56,97% του μετοχικού της κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου. Το συνολικό μέγεθος της διάθεσης είναι Euro 123,5 εκατομμύρια.

Η Morgan Stanley ενήργησε στην παρούσα διάθεση ως Αποκλειστικός Διεθνής Διαχειριστής και Κύριος Ανάδοχος και η Alpha Bank ως Κύριος Ανάδοχος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα