Αλογοσκούφης: Πρέπει να μειώνουμε το έλλειμμα κατά 0,5% ετησίως

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 15:59

Ικανοποιημένος από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία αναγνωρίζεται ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας και η αποτελεσματικότητα των δημοσιονομικών προσπαθειών που καταβάλλει η κυβέρνηση, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup και του Ecofin, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

Επέμεινε όμως, όπως και χθες http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/07/1262947.htm , αλλά και σήμερα μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθιυπουργό http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/08/1263288.htm , ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται, δεν έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με ηπιότερους ρυθμούς.

Θα πρέπει να οδηγηθούμε, είπε, σε ελαφρά πλεονασματικούς ή ισοσκελισμένους ισολογισμούς και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώνουμε το έλλειμμα κατά 0,5% ετησίως. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει στις 7 Μαΐου τις εαρινές προβλέψεις της για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ημερομηνία πριν την οποία δεν μπορεί να εισηγηθεί την άρση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας.

Στο ECOFIN συζητήθηκε και το θέμα των ελάχιστων φορολογικών συντελεστών στα οινοπνευματώδη ποτά. Οπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, αν και όποτε υιοθετηθεί η σχετική οδηγία της Ε.Ε., θα επιβαρυνθούν ελάχιστα το λικέρ και το βερμούτ.

Ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα την Παρασκευή και υπενθύμισε ότι ήδη έχει προβλεφθεί ένα επίδομα για τους αστυνομικούς που δίνεται σε δόσεις από το τελευταίο τρίμηνο του 2005. Θα συζητήσουμε ενδεχόμενες βελτιώσεις, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο τετραετίας που εφαρμόζεται με συνέχεια, συνέπεια και αξιοπιστία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα