Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Samsung Electronics Corp. και της Canon Inc., μετά την αναρρίχηση του δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) σε επίπεδα ρεκόρ, αποτέλεσμα της νίκης των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. ώθησαν τις μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών του τραπεζικού κλάδου χαμηλότερα, μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, ότι ο δανεισμός μειώθηκε τον Οκτώβριο για τρίτο μήνα. Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia κινήθηκαν πτωτικά, καθώς η απασχόληση μειώθηκε απροσδόκητα στην Αυστραλία.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 131,94 μονάδες στις 12:31 μ.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, όπως της Lenovo Group Ltd. έκαναν ράλι, ενώ οι τραπεζικές μετοχές ως κλάδος, συμμετείχαν τα μέγιστα στις απώλειες του περιφερειακού δείκτη.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,8%, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Kookmin Bank, καθώς μερίδα επενδυτών θεώρησε ότι οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν την πολιτική τους έναντι της Β. Κορέας, σε συνδυασμό με την διατήρηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας στο επίπεδο του 4,5%, καθώς φαίνεται ότι ο μειώνεται ο πληθωρισμός.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 16.191,43 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωνε απώλειες 0,3%. Στην Αυστραλία ο SPX/ASX 200 Index υποχώρησε 1%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία, οδεύοντας να κλείσουν σε επίπεδα ρεκόρ. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Ο MSCI Asia-Pacific Information Technology Index σημείωσε άνοδο 0,5%. Οι μετοχές της Samsung, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας της Ν. Κορέας σημείωσαν άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 624.000 ουόν η μία. Οι μετοχές της Canon, της μεγαλύτερης εταιρείας με ψηφιακές κάμερες στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 0,6%, φθάνοντας στα 6.300 γιέν η μία. Οι ΗΠΑ, αποτελούν τον κυριότερο προορισμό για τα αυτοκίνητα και τα κομπιούτερ που κατασκευάζονται στην Ασία.

Χθες στις ΗΠΑ ο DJIA σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 12.176,54 μονάδες και στο υψηλότερο παρά ποτέ κλείσιμο.

Οι Δημοκρατικοί ολοκλήρωσαν την κατάκτηση του Καπιτωλίου με την απόκτηση της έδρας της Βιρτζίνια στη Γερουσία, αποκτώντας πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου για πρώτη φορά μέσα σε 12 χρόνια, μετά την καμπάνιά τους με κύριο θέμα τον πόλεμο του Ιράκ και τα σκάνδαλα διαφθοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα