Cisco: Σημαντική άνοδος των μετοχών στη Γερμανία

Μετά τις προβλέψεις για υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών πωλήσεις
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 12:21

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκαν σήμερα στη Γερμανία οι μετοχές της Cisco Systems Inc., μετά την πρόβλεψη της εταιρείας για ταχύτερη αύξηση των πωλήσεων από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης για υπηρεσίες Internet υψηλών ταχυτήτων, σε συνδυασμό με αυτήν για εξοπλισμό βίντεο στο Web.

Οι πωλήσεις θα αυξηθούν έως 25%, φθάνοντας στα 8,29 δισ. δολ. το τρίμηνο που λήγει τον Ιανουάριο, όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, John Chambers. Κατά μέσον όρο οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στα 8,05 δισ. δολ., 240 εκατ. δολ. λιγότερο.

Οι μετοχές της Cisco που εδρεύει στο Σαν Χοζέ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σημείωσαν αύξηση 1,68 δολ., ποσοστό 6,7%, φθάνοντας στα 26,78 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Γερμανία. Συνολικά φέτος οι μετοχές της εταιρείας, έχουν σημειώσει άνοδο 47%.

Η Cisco, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής εξοπλισμού δικτύων κομπιούτερ στον κόσμο, παίρνει δουλειές από τις ανταγωνίστριές της και θα κερδίσει περισσότερες, καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών ανανεώνουν τα δίκτυά τους, σύμφωνα με τον Chambers. Οι πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 28 Οκτωβρίου, αναρριχήθηκαν 25% και οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά τι υψηλότερα των εσόδων, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σήμερα η UBS AG αναθεώρησε προς τα πάνω την εισήγησή της για τις μετοχές της Cisco στο «buy» από το «neutral».

Το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 28%, φθάνοντας στο 1,61 δισ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή από 1,26 δισ. δολ. ή 20 σεντς ανά μετοχή σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Cisco. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 25%, στα 8,2 δισ. δολ. και διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial και εκτιμούσαν ότι αυτές θα διαμορφωθούν στα 7,9 δισ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου η Cisco έκανε τρεις εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς ύψους 92 εκατ. δολ. της Arroyo Video Solutions Inc. και της συμφωνίας των 31 εκατ. δολ. με την Orative Corp., ενώ παρουσίασε και νέα προϊόντα, όπως σύστημα βίντεο για τηλεδιασκέψεις που μεταδίδουν εικόνες στο φυσικό τους μέγεθος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα