Προτάσεις 1,6 δισ. ευρώ εξετάζει η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 12:23

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ έχει ήδη εγκρίνει οκτώ έργα ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ στους τομείς της Παιδείας, της στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών, της Δικαιοσύνης και του συνεδριακού Τουρισμού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, στο 7ο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα.

Τις επόμενες εβδομάδες, πρόσθεσε ο υπουργός, αναμένουμε την έγκριση έργων στον χώρο της Υγείας, των λιμενικών υποδομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί σημαντικά στο μέλλον από την επέκταση της εφαρμογής των ΣΔΙΤ. «Ο Νόμος-Πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα αποτελεί μια από τις βασικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης. Έχω τη βεβαιότητα ότι θα ωφελήσει τόσο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις όσο και το Δημόσιο», υπογράμμισε ο υπουργός.

Μολονότι η εφαρμογή των ΣΔΙΤ ξεκίνησε εδώ και μόλις ένα χρόνο, ήδη στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ έχουν υποβληθεί και αξιολογούνται προτάσεις που φθάνουν τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα