Emirates Αirline: Χρήση κινητών εν ώρα πτήσης

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 13:09

Η Emirates Airline είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που επιτρέπει τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε όλα τα αεροσκάφη του στόλου της εν ώρα πτήσης.

Η νέα αυτή υπηρεσία αναμένεται να λανσαριστεί τον Ιανουάριο του 2007, μόλις εξασφαλισθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Η Emirates, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πρόκειται να εγκαταστήσει ένα σύστημα, το οποίο θα παρέχει στους επιβάτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν με πλήρη ασφάλεια τα κινητά τους τηλέφωνα για να κάνουν και να λαμβάνουν κλήσεις και μηνύματα μέσα στο αεροσκάφος.

Για τη νέα αυτή υπηρεσία επενδύθηκαν από την Emirates περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια. Τον απαραίτητο εξοπλισμό θα παρέχει η AeroMobile, η πρωτοπόρος εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας εν ώρα πτήσης. Τα συστήματα της AeroMobile για τα αεροσκάφη εξασφαλίζουν ότι τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών λειτουργούν με την ελάχιστη ενέργεια, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό την ασφαλή χρήση τους μέσα στο αεροσκάφος.

Επιπλέον, η Emirates και η AeroMobile σχεδιάζουν να προσθέσουν υπηρεσίες GPRS και Internet στο σύστημα μόλις βελτιωθούν τα απαραίτητα δορυφορικά συστήματα επικοινωνίας, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο 2007 και θα επιτρέψει τη χρήση συσκευών BlackBerry, Palm Treos, PDA, καθώς και laptops για πρόσβαση στο internet και σε υπηρεσίες e-mail.

Τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένο υψόμετρο, ενώ το πλήρωμα του αεροσκάφους θα έχει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος, κάτι που θα τους δίνει το δικαίωμα να απαγορεύουν τις κλήσεις σε ορισμένες ώρες, όπως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο αριθμός των κλήσεων που επιτρέπονται θα είναι πέντε με έξι κλήσεις ανά πτήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα