Κίνα: Χαμηλή η αύξηση των τιμών παραγωγού τον Οκτώβριο

Η χαμηλότερη από τον Μάϊο
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 08:54

ΜΕ ΤΟΝ χαμηλότερο ρυθμό από τον Μάϊο, αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο στην Κίνα, καθώς η αύξηση του κόστους του πετρελαίου και των μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου και του χαλκού, περιορίστηκε.

Οι τιμές αυξήθηκαν 2,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την αύξηση κατά 3,5% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Πεκίνο. Κατά μέσον όρο, 17 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού θα σημείωναν αύξηση 3,6%.

Η τιμή του αργού έχει υποχωρήσει 22% από τις 14 Ιουλίου, όταν αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι. Η υποχώρηση των τιμών διεθνώς, περιόρισαν τις πιέσεις στην κινεζική κυβέρνηση να απελευθερώσει τα καύσιμα.

Τη τιμή του αργού σημείωσε άνοδο 9,2% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδο τον προηγούμενο μήνα, τη χαμηλότερη σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 18 μηνών.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 10,4% το τρίτο τρίμηνο της χρήσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υποχωρώντας από υψηλότερα επίπεδα 12 ετών του 11,3% τη προηγούμενο τρίμηνο. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 16,1% τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από την αύξηση σε ποσοστό περίπου 20% τον Ιούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα