Σύνδεση του επιδόματος των ενστόλων με το μισθό του ανθυπολοχαγού

Στο 8% η αύξηση από το 2008 - Ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον Γ. Αλογοσκούφη ο Β. Πολύδωρας
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 13:52
UPD:15:33

Σε συμβιβαστική λύση για το επίδομα ειδικών συνθηκών όχι μόνο των αστυνομικών, αλλά και όλων των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, κατέληξαν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, εν μέσω φιλοφρονήσεων και ευχαριστιών -ιδιαίτερα από την πλευρά του κ. Πολύδωρα.

Όπως αποφασίστηκε το ύψος του επιδόματος θα συνδεθεί με τον εκάστοτε μισθό του ανθυπολοχαγού και όχι με βάση το μισθό του 2005. Με αυτό τον τρόπο θα καταβληθούν οι δύο επόμενες δόσεις στους ένστολους, ενώ από το 2008 η αύξηση στο επίδομα θα ανέλθει στο 8%.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, «με τη σημερινή απόφαση υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση για αποκατάσταση αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους». «Οι ένστολοι», πρόσθεσε, «εκτελούν τα καθήκοντά τους κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και το αίτημά τους ήταν συνδεδεμένο με το λεγόμενο εκάστοτε μισθό. Συμφωνήσαμε, οι δύο επόμενες δόσεις να συνδέονται με τον εκάστοτε μισθό του ανθυπολοχαγού».

Όπως επίσης σημείωσε, «εξετάστηκαν σε θετικό πνεύμα και άλλα αιτήματα, ορισμένα γίνονται δεκτά, άλλα δεν θα γίνουν αποδεκτά, και λάβαμε υπόψη μας τους δημοσιονομικούς περιορισμούς».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας, ευχαρίστησε τον κ. Αλογοσκούφη για τη συνεργασία που είχαν και την κατανόηση που -όπως είπε- έδειξε ο υπουργός Οικονομίας, ενώ συνεχάρη το υπουργείο Οικονομίας για την πολιτική του.

«Όλες αυτές τις ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Πολύδωρας, «σκεφτόμουν τη σημασία της επίμονης προβολής των αιτημάτων και δεν ήμουν αποκομμένος από την οικονομική πολιτική». «Το 8% απαντά σε αίτημα των ενστόλων που διατυπώνεται επί 15ετία», υπογράμμισε.

Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ακόμη ότι σέβεται τον προϋπολογισμό και αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης τα δημοσιονομικά.

Το αίτημα που που δεν έγινε δεκτό από τον Γιώργο Αλογοσκούφη αφορά στην αναγνώριση της πλασματικής πενταετίας, χωρίς επιπλέον εισφορές, καθώς όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, δεν είναι εφικτό για όσους ξεκίνησαν να εργάζονται μετά το 1992 δεδομένου ότι έρχεται σε σύγκρουση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα