Mαλαισία: Συζητήσεις με Volkswagen και Peugeot για την Proton

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 13:55

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων με αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Volkswagen AG και της PSA Peugeot Citroen, για να συνεργαστούν με την Proton Holdings Bhd., βρίσκεται η κυβέρνηση της Μαλαισίας, με σκοπό να εξασφαλίσει την επιβίωση της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Proton.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να μοιραστεί ένα σημαντικό μερίδιο στην Proton για να προσελκύσει ξένο συνεργάτη για τη μη κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας της Μαλαισίας, Nor Mohamed Yakcop, ο οποίος μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

«Είμαστε πολύ ανοιχτοί στο θέμα και εάν χρειάζεται να φέρουμε ξένο συνεργάτη, θα τον φέρουμε», είπε ο Nor.

Τα σχόλια του Nor, ώθησαν ανοδικά τις μετοχές της Proton για τρίτη ημέρα. Η αυτοκινητοβιομηχανία χάνει μερίδιο αγοράς από τις ξένες ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και χρειάζεται νέα τεχνολογία και σχέδια για να τις ανταγωνιστεί. Η Volkswagen ολοκλήρωσε τις συνομιλίες της με τον Proton τον Ιανουάριο, επειδή οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του ελέγχου της εταιρείας.

Σήμερα οι μετοχές της Proton σημείωσαν άνοδο έως 20 σεν, ποσοστό 3,6%, φθάνοντας στα 5,70 ρίνγκιτ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 5,60 ρίνγκιτ η μία στις 3:11 μ.μ. στην Κουάλα Λουμπούρ. Οι μετοχές της Proton, που έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 14%, οδεύουν να σημειώσουν κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα