Ιατρικό Αθηνών: Πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 14:27
UPD:14:37

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Iατρικό Αθηνών ΕΑΕ με την έκδοση 2.750.000 μετοχών κοινών ονομαστικών προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το ποσόν της αυξήσεως, 4.400.000 ευρώ, προτείνεται να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ομάδα ιατρών και ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο θέλοντας να καταστήσει τους ως άνω στρατηγικούς επενδυτές και εταίρους, προτείνει την κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων, προκειμένου ολόκληρο το ποσό της αυξήσεως να καλυφθεί από τους εκδηλώσαντες ενδιαφέρον.

Πιο αναλυτικά, το δ.σ. προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 2.750.000 μετοχών, με τιμή διάθεσης 1,60 ευρώ ανά μετοχή και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρείας.

Μετά την παραπάνω προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 852.500 ευρώ και θα διαμορφωθεί σε 26.880.153,80 ευρώ διαιρούμενο σε 86.735.980 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής 0,31 ευρώ αν μετοχή.

Επίσης, ποσό 3.547.500 ευρώ θα αυξήσει τα αποθεματικά κεφάλαια της εταιρείας (αποθεματικά υπέρ το άρτιο).

Η διοίκηση εκτιμά ότι η παραπάνω αύξηση δεν θα έχει έξοδα και το συνολικό ποσό της αύξησης θα διατεθεί για αποπληρωμή βραχυπροθέσμων δανείων της εταιρείας αντίστοιχου ύψους.

Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007.

Ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, βασικός μέτοχος της Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ και πρόεδρος του ΔΣ, με ποσοστό 50,87% του συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της

εταιρείας, δεσμεύεται να διατηρήσει κατ ελάχιστο το ως άνω ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και για χρονικό διάστημα έξι μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΑΤΡ



Σχολιασμένα