Παραχώρηση λιμένων σε ιδιώτες - Το ΠΑΣΟΚ ζητεί ενημέρωση της Βουλής

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 14:47

Ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ζητούν ο συντονιστής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, και ο εισηγητής του ΚΤΕ Εμπορικής Ναυτιλίας της Κ.Ο. του Κινήματος, Γιάννης Διαμαντίδης, σχετικά με την προθεση του ΥΕΝ να παραχωρήσει το μάνατζμεντ των λιμανιών της Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «πρόχειρες και με χαρακτήρα “πυροτεχνήματος”» εξαγγελίες του υπουργού Ναυτιλίας, για την παραχώρηση των λιμανιών. Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, έδωσε εντολή στις Διοικήσεις των λιμανιών «να προχωρήσουν σήμερα στις σχετικές διακηρύξεις, χωρίς να προηγηθεί ο αναγκαίος διάλογος, και με τρόπο που αφήνει αναπάντητα και θολά, ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα».

«Δεν γνωρίζουμε τι συμφωνίες έχουν κάνει και τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει, οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια των διάφορων ταξιδιών τους και τις οποίες προφανώς έρχονται τώρα να υλοποιήσουν. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι δεν απαντούν πειστικά, στο γιατί η ανάπτυξη του λιμανιού δεν είναι δυνατόν να γίνει με το υπάρχον νομικό καθεστώς και το κυριότερο στο ποιο συγκεκριμένο και μετρήσιμο όφελος θα προκύψει για την οικονομία μας από τις εκχωρήσεις αυτές«, αναφέρουν στην ανακοίνωσή του οι κ.κ. Πρωτόπαπας και Διαμαντίδης, συμπληρώνοντας πω δεν υπάρχουν μελέτες, και δεν περιέχονται στη διακήρυξη οι αναγκαίες διασφαλίσεις για το δημόσιο συμφέρον.

Όπως επίσης υπογραμμίζου, «μείζον θέμα προκύπτει για το πώς με τις κινήσεις αυτές θα διασφαλισθούν οι υπάρχουσες εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα λιμάνια, μια και καμιά πρόβλεψη δεν περιέχεται στο σχέδιο διακήρυξης».

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προσέλθουν το ταχύτερο και να ενημερώσουν την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα