Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton και της Sumitomo Metal Mining Co., μετά την υποχώρηση των τιμών του χαλκού στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών, αλλά και την πτώση του ψευδαργύρου.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. οδήγησαν τις μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών χαμηλότερα, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι αυριανή έκθεση ενδέχεται να δείξει ότι η οικονομία δεν κατάφερε να αναπτυχθεί το τρίτο τρίμηνο. Πτωτικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στην Ταϊβάν, μετά από δημοσίευμα ότι η κυβέρνηση θα περιορίσει τις επενδύσεις τους στην Κίνας.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στις 131,13 μονάδες στις 12:53 μ.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης των εταιρειών με πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένης της BHP, υποχώρησε 1,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 1%, φθάνοντας στις 15.952,83 μονάδες. Ο Topix σημείωνε απώλειες 1,1%, οδεύοντας να κλείσει με πτώση για έβδομη ημέρα, για πρώτη φορά μετά την περίοδο που έληξε στις 18 Μαΐου του 2005 και τις απώλειες εννέα ημερών που είχε σημειώσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου του 2004.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από την Κίνα, όπου ο Shanghai Composite index, σημείωνε κέρδη. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στην Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύθηκαν στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 4,9%. Ο χαλκός απώλεσε 5,5% και διαπραγματεύθηκε κάτω από 7.000 δολ. ο μετρικός τόνος, για πρώτη φορά από τις 29 Ιουνίου. Απώλειες 3% σημείωσε το νικέλιο και ο ψευδάργυρος υποχώρησε 4,8%.

Το πετρέλαιο σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες αυτόν τον μήνα στις 10 Νοεμβρίου, ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 59,59 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της International Energy Agency (ΙΕΑ) για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου και για τρίτη φορά, επικαλούμενη τη χαμηλότερη από ότι αναμενόταν κατανάλωση στην Κίνα, τη δεύτερη σε μέγεθος χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο. Προσφάτως και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 59,70 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα