Κοντά στα χαμηλότερα τριών εβδομάδων το αργό

Αποτέλεσμα της χαμηλότερης ζήτησης
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ημερών, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς τα σημάδια της συρρίκνωσης της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως και οι ήπιες θερμοκρασίες στις ΗΠΑ, ενδέχεται να περιορίσουν τη ζήτηση.

Το πετρέλαιο σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες αυτόν τον μήνα στις 10 Νοεμβρίου, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την παγκόσμια κατανάλωση για τρίτη φορά, από την International Energy Agency (ΙΕΑ), επικαλούμενη τη χαμηλότερη των εκτιμήσεων κατανάλωση της Κίνας, της δεύτερης σε μέγεθος χώρας κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο. Η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στις ΗΠΑ, θα είναι χαμηλότερη του φυσιολογικού την εβδομάδα που λήγει στις 18 Νοεμβρίου, όπως προέβλεψε χθες η Meteorlogix LLC.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 59,58 δο.. το βαρέλι, 1 σεντ χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:10 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,57 δολ., ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 59,59 δολ. το βαρέλι στις 10 Νοεμβρίου, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 7 Νοεμβρίου, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 30 Οκτωβρίου. Τον μήνα που πέρασε, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε από 56,55 δολ. έως 61,79 δολ. το βαρέλι.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα κυμανθεί στα 84,49 εκατ. βαρέλια ημερησίως, 800.000 βαρέλι λιγότερα την ημέρα, από την προηγούμενη πρόβλεψη, όπως ανακοίνωσε η ΙΕΑ στις 10 Νοεμβρίου. Η ΙΕΑ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη της κατανάλωσης για τρίτο συνεχόμενο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα