Η Πολιτεία θα καταβάλει μέρος των οφειλών στα Ταμεία

Το 2007
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 10:09

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, εντός του 2007, θα καταβάλει ένα πολύ μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων της Πολιτείας προς όλα τα Ταμεία», τόνισε δεσμευόμενος μπροστά σε ανοικτό ακροατήριο, ο υπουργός Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, με διοργάνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας και με θέμα «Η πορεία και εξέλιξη του ΟΑΕΕ μετά την ενοποίηση των ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ».

«Η Πολιτεια, που διαχρονικά οφείλει στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της προς τα Ταμεία», προσέθεσε ο κ. Τσιτουρίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο ΟΑΕΕ θα είναι οικονομικά βιώσιμος, γιατί θα καλυφθούν οι οφειλές προς το νέο φορέα, ο οποίος και στο μέλλον θα χρηματοδοτείται κανονικά.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι, στη βάση μελέτης του ΤΕΒΕ, θα γίνει στο άμεσο μέλλον η τροποποίηση του Π.Δ. 258/05 έτσι που όχι μόνο δεν θα μειωθούν οι συντάξεις του ΤΕΒΕ από το 2009, αλλά θα αυξηθούν οι συντάξεις και δη του ΤΣΑ ως και κατά 70%, χωρίς να απαιτηθούν αυξημένες εισφορές από τους ασφαλισμένους. Ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε πως τα προβλήματα, που σήμερα γίνεται προσπάθεια να λυθούν, οφείλονται στο ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση για την εφαρμογή του ν. 2676/99 που προβλέπει την ενοποίηση ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ στον ΟΑΕΕ.

Ο υπουργός Απασχόλησης κάλεσε, για μία ακόμη φορά, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμετάσχουν στην Επιτροπή για το Ασφαλιστικό, καθώς «με ορίζοντα το τέλος της 4ετίας, θα καταλήξουμε στα δεδομένα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, έτσι ώστε η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει πλέον σε μεταρρυθμίσεις», ενώ επανέλαβε ότι το νέο σύστημα θα είναι δημοσίου χαρακτήρα και πως η κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα όρια ηλικίας, στο χρόνο εργασίας, στις εισφορές και, οπωσδήποτε, ούτε η ελάχιστη μείωση στις συντάξεις.

Στόχος της κυβέρνησης, σε πρώτη φάση, ήταν η εφαρμογή των νόμων που ψηφίσθηκαν από το 1992 και μετά και παρέμεναν ανεφάρμοστοι. Ετσι, έχουν συνταχθεί δύο σχέδια Π.Δ. και τρεις υπουργικές αποφάσεις, ενώ, την ερχόμενη εβδομάδα, αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου που θα ρυθμίζει πολλές εκκρεμότητες. Με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, προβλέπεται η εξαγορά μέχρι και έξι μηνών για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, η ρύθμιση καθυστερούμενων εισφορών και για τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, η αύξηση της μειωμένης σύνταξης.

Tης ανταποκρίτριάς μας ΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα