Pudong Bank: Προς άντληση 762 εκατ. δολ. από την πώληση μετοχών

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 08:50

ΣΧΕΔΙΑ, να αντλήσει έως 6 δισ. γιουάν (762 εκατ. δολ.) από την πώληση μετοχών για την αύξηση του κεφαλαίου της, το οποίο υποχώρησε στα κατώτατα επιτρεπτά όρια, κάνει η Shanghai Pudong Development Bank Co., η κινεζική συνεργάτης της Citigroup Inc.

Η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, Pudong Bank, θα προσφέρει τις μετοχές της προς 13,64 γιουάν η μία από τις 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 5,1%, φθάνοντας στα 15,15 γιουάν η μία σήμερα, 11% υψηλότερα της τιμής προσφοράς.

Η υστέρηση κεφαλαίου απειλεί την επέκταση δανεισμού από την Pudong Bank, ο οποίος οδήγησε σε αύξηση των κερδών 27% σε ετήσια βάση από το 2003. η προσφορά μετοχών, η πρώτη που ανακοινώθηκε σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, θα ανοίξει τον δρόμο στη Citigroup να τετραπλασιάσει το μερίδιό της στην τράπεζα που εδρεύει στη Σαγκάη, στο 19,9%.

Οι μετοχές της Pudong Bank σημείωσαν άνοδο 2,8%, φθάνοντας στα 14,83 γιουάν η μία στις 11:30 π.μ. στη Σαγκάη. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 52%, υστερώντας της ανόδου των τραπεζών μεσαίου μεγέθους, όπως της ανταγωνίστριάς της China Merchants Bank, οι μετοχές της οποίας σημείωσαν άνοδο 86% και της China Minsheng Banking Corp, οι οποίες αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 128%.

Η Citigroup, που απέκτησε το 5% της Pudong Bank το 2003, σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιό της στο ανώτατο επιτρεπτό όριο για ξένο επενδυτή. Η τράπεζα που εδρεύει στη Ν. Υόρκη θα αυξήσει την κυριότητά της μετά την ολοκλήρωση της πώλησης μετοχών, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, Ma Li, τον περασμένο μήνα, στο Πεκίνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα