Macquarie: Υψηλότερες αμοιβές, 51% η αύξηση των κερδών

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 11:29

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 51%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd., αποτέλεσμα των κερδών από τις εξαγορές και των υψηλότερων αμοιβών από τη διαχείριση εμπορικών συναλλαγών και επενδυτικών κεφαλαίων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 730 εκατ. δολ. Αυστραλίας (556 εκατ. δολ.) ή 2,90 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 482 εκατ. δολ. Αυστραλίας, ή 2,04 δολ. ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Macquarie σημείωσαν άνοδο έως 2,5%.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Allan Moss, αύξησε τα κέρδη της τράπεζας στο εξωτερικό κατά 38% το εξάμηνο και τον περασμένο μήνα συμφώνησε να αγοράσει το σκέλος ύδρευσης Thames Water της RWE AG, προχωρώντας στη μεγαλύτερη εξαγορά του. Διεθνώς οι εξαγορές υπερδιπλασιάστηκαν φέτος, αποτελώντας το 19% των εμπορικών συναλλαγών ρεκόρ των εταιρειών που ανακοινώθηκαν ύψους 3 τρισ. δολ. ΗΠΑ.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έχει σημειώσει φέτος άνοδο περίπου 14%, αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ τον μήνα που πέρασε.

Η τράπεζα, με περίπου 9.000 υπαλλήλους σε 24 χώρες του κόσμου, κατατάσσεται δεύτερη στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για συγχωνεύσεις και εξαγορές στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία φέτος, καθώς ασχολήθηκε με 64 εμπορικές συναλλαγές, αξίας 49,6 δισ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η Goldman Sachs JBWere κατέχει την πρώτη θέση με 57,6 δισ. δολ. ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα