Κίνα: Ο ταχύτερος ρυθμός αύξησης των λιανικών πωλήσεων σε δύο χρόνια

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 11:36

ΣΤΑ ΥΨΗ αναρριχήθηκαν τον Οκτώβριο οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας, έχοντας τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, καθώς η αύξηση των εισοδημάτων, τόνωσε τις δαπάνες των καταναλωτών, στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 14,3%, μετά την αύξησή τους κατά 13,9% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Πεκίνο. Κατά μέσον όρο, 21 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας θα σημείωναν αύξηση 14% τον Οκτώβριο.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξάνονται σημαντικά, χωρίς να τροφοδοτούν τον πληθωρισμό.

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας κυμάνθηκε στο περίπου 9% την τελευταία δεκαετία δημιουργώντας νέα μέση αστική τάξη στη χώρα, η οποία ώθησε στα ύψη το μερίδιο αγοράς κινητών τηλεφώνων της Nokia Oyj, αυτοκινήτων της Nissan Co. και δερμάτινων ειδών της Prada Holding NV.

Οι πωλήσεις κοσμημάτων αναρριχήθηκαν 42% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και οι πωλήσεις ηλεκτρονικών σημείωσαν αύξηση 25,8%. Οι πωλήσεις ενδυμάτων αυξήθηκαν 16,6% και των καλλυντικών σε ποσοστό 21,2%.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,4% τον περασμένο μήνα, παρά την αύξηση των αγορών από τους καταναλωτές, καθώς μειώθηκε το κόστος των λαχανικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα