ΕΥ: Βελτιώνονται οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 12:33
UPD:12:34
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενίσχυση της αισιοδοξίας και διάθεση των επιχειρήσεων να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές παρατηρείται στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την 16η έκδοση του Παγκόσμιου Βαρόμετρου της Ernst & Young (EY).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 53% των επιχειρήσεων διαπιστώνει βελτίωση της οικονομίας, ενώ θετικές εμφανίζονται οι εκτιμήσεις για τη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα (47%) και τη διαθεσιμότητα πιστώσεων (40%).

Παράλληλα, το 43% -από 21% τον Οκτώβριο του 2016- εκτιμά ότι η αγορά των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών (Σ&Ε) έχει βελτιωθεί, καθώς το 60% -από 35% τον Οκτώβριο- επισημαίνει ότι η ποιότητα των ευκαιριών εξαγορών έχει αναβαθμιστεί.

Μάλιστα, για πρώτη φορά από το 2015, παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στο ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η επιχείρησή τους θα επιδιώξει ενεργά Σ&Ε κατά το επόμενο 12μηνο (30% από 26% τον περασμένο Οκτώβριο).

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ, κινητήρια δύναμη των σχεδίων Σ&Ε αποτελεί η ανάγκη για ανάπτυξη, καθώς το 32% αναφέρει ως βασικό κίνητρο την απόκτηση τεχνολογίας ή νέων παραγωγικών δυνατοτήτων και το 29% την αύξηση του μεριδίου αγοράς. 

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Τάσος Ιωσηφίδης, επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της ΕΥ Ελλάδος, διαμηνύει πως «οι ελληνικές επιχειρήσεις φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι, ακόμη και στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι Σ&Ε παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, που αποτελεί προϋπόθεση για να καταστεί η ελληνική επιχειρηματικότητα διεθνώς ανταγωνιστική».

 naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα