Καραμανλής: Προϋπολογισμός προοπτικής

Κατατέθηκε στη Βουλή
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 20:03

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ στην ολομέλεια της Βουλής από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ο κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2007. Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών θα συγκληθεί σε πρώτη συνεδρίαση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, η συζήτηση στην ολομέλεια, θα αρχίσει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 12 τα μεσάνυχτα.

«Αυτός ο προϋπολογισμός εκφράζει τη στρατηγική για ήπια δημοσιονομική εξυγίανση και διαρκή ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμισμού της χώρας.

Αξιοποιεί τα αποτελέσματα των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Είναι προϋπολογισμός συνέπειας και αξιοπιστίας, αποτελεσματικότητας και προοπτικής», τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην αποψινή πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2007.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ο προϋπολογισμός του 2007 είναι εγγύηση για νέα σημαντικά αποτελέσματα, σε ό,τι αφορά την ενδυνάμωση της οικονομίας, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή. Συνιστά απόδειξη ευθύνης. Οι κατευθύνσεις στις οποίες κινείται ο κρατικός προϋπολογισμός οδηγούν στην αύξηση του παραγόμενου προϊόντος και τη διασφάλιση αυξανόμενου κοινωνικού μερίσματος... Δεν δικαιούμαστε να υποθηκεύσουμε το μέλλον του τόπου μας για κομματικές σκοπιμότητες. Τα έως τώρα αποτελέσματα της πολιτικής μας διαψεύδουν τις Κασσάνδρες και πιστοποιούν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη φορολογική μεταρρύθμιση, με την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, την αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ που από 227 ευρώ θα φθάσουν το 2007 στα 280 ευρώ το μήνα και την αύξηση του ΕΚΑΣ, που από 160 θα αυξηθεί στα 195 ευρώ.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε, επίσης, για την αύξηση του κατώτατου επιδόματος ανεργίας, από τα 311 στα 367 για το 2007 ανά μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα