EMI: Ζημίες το α' εξάμηνο της χρήσης

Εξ αιτίας της καθυστέρησης κυκλοφορίας νέων άλμπουμ
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 11:05

ΖΗΜΙΕΣ το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα της καθυστέρησης κυκλοφορίας άλμπουμ καλλιτεχνών, όπως του Norah Jones, που δεν θα κυκλοφορήσουν μέχρι το δεύτερο εξάμηνο, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, EMI Group Plc.

Οι ζημίες διαμορφώθηκαν στα 30,6 εκατ. λίρες στερλίνες (57,9 εκατ. δολ.) ή 3,9 πένες ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι κερδών 36,7 εκατ. λιρών πριν από ένα χρόνο (αναθεωρημένα στοιχεία) ή 3,1 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Τα έσοδά της υποχώρησαν 6,1%, φθάνοντας στα 867,9 εκατ. λίρες.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη υποχώρησαν 27,7%, φθάνοντας στα 62,7 εκατ. λίρες, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των έξι οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 61,3 εκατ. λίρες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις 10 αναλυτών, σε έρευνα του Bloomberg, τα έσοδα της εταιρείας προβλεπόταν να υποχωρήσουν στα 870 εκατ. λίρες.

Η EMI προέβλεψε μείωση των εσόδων το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τον μήνα που πέρασε, καθώς το πρόγραμμα δισκογραφίας της είναι μεγαλύτερο για το δεύτερο εξάμηνο. Τα άλμπουμ την περίοδο, περιέλαβαν δουλειές του Robbie Williams, το Joss Stone και της Tina Turner. Επίσης, η πειρατεία μειώνει τις πωλήσεις CD της ΕΜΙ και των ανταγωνιστριών της, Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment Inc. και Warner Music Group Inc.

Οι πωλήσεις της δισκογραφικής βιομηχανίας μειώθηκαν 4% το πρώτο εξάμηνο του έτους, αποτέλεσμα της μείωσης κατά 10% των κλασσικών πωλήσεων έναντι αυτών της ψηφιακής μουσικής, σύμφωνα με την International Federation of the Phonographic Industry τον μήνα που πέρασε.

Εως και χθες μέσα στο έτος οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 13%, υπερβαίνοντας την άνοδο 5,3% που έχει σημειώσει ο FTSE 350 Media Index. Η χρηματιστηριακή αξία της ΕΜΙ είναι περίπου 2,17 δισ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα