Sainsbury: Μείωση τιμών, υπερδιπλάσια κέρδη το εξάμηνο

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 11:15

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η J Sainsbury Plc, η τρίτη σε μέγεθος αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, καθώς η μείωση των τιμών και η άνοδος της θερμοκρασίας το καλοκαίρι, ενθάρρυναν τους Βρετανούς να αγοράσουν περισσότερα τρόφιμα και ποτά.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 127 εκατ. λίρες (241 εκατ. δολ.) τις 28 εβδομάδες που έληξαν στις 7 Οκτωβρίου ή 7,5 πένες ανά μετοχή, από 58 εκατ. λίρες ή 3,4 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι πωλήσεις – εξαιρουμένου του ΦΠΑ – αυξήθηκαν 8,3%, φθάνοντας στα 9 δισ. λίρες στερλίνες.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων, περιόρισε την υποχώρηση του μεριδίου αγοράς της έναντι της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Tesco Plc, μετά τη μείωση της τιμής πώλησης πλέον των 1.000 ειδών πέρυσι. Το μερίδιο της Sainsbury's στην αγορά ειδών μπακαλικής της Βρετανίας, ύψους 120 δισ. λιρών, αυξήθηκε στο 15,7% από το 15,5% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Taylor Nelson Sofres Plc. Η Tesco, ηγέτιδα στην αγορά, αύξησε το μερίδιό της κατά 1,3%, φθάνοντας στο 31,4%.

Η εταιρεία επανέλαβε σήμερα ότι οι υψηλότεροι λογαριασμοί ρεύματος και αερίου, θα αυξήσουν κατά περίπου 55 εκατ. λίρες το κόστος της το δεύτερο εξάμηνο, περίπου 15 εκατ. λίρες περισσότερο από την αρχική εκτίμηση της εταιρείας.

Οι μετοχές της Sainsbury έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 31%, τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των εννέα μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Food Retailers Index, ο οποίος σημείωσε άνοδο 22%. Οι μετοχές της υποχώρησαν 6,75 πένες, φθάνοντας χθες στις 412,5 πένες η μία στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 7,1 δισ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα