Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Sony Corp., της Samsung Electronics Co. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά τη βιομηχανική παραγωγή στην πολιτεία της Ν. Υόρκης, που αυξήθηκε απροσδόκητα, τονώνοντας την εμπιστοσύνη για την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Urban Corp. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των ιαπωνικών εταιρειών real estate, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των πωλήσεων και των κερδών της. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Petroleum Ltd. μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την παραγωγή της αυστραλιανής εταιρείας πετρελαίου και αερίου, για δεύτερη φορά φέτος.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 132,70 μονάδες στις 12:45 μ.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, αναρριχήθηκε 0,4%, φθάνοντας στις 16.313,75 μονάδες. Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι δείκτες στα Χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη. Ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών.

Ο γενικός οικονομικός δείκτης της Federal Reserve Bank στη Ν. Υόρκη, αυξήθηκε στο 26,7 τον Νοέμβριο, από 22,9 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της τράπεζας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις 48 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg ο δείκτης προβλεπόταν να υποχωρήσει στο 15.

Ο δείκτης των εταιρειών real estate, που περιλαμβάνει τον Topix, σημείωσε άνοδο 1,8%. Οι μετοχές της Mitsubishi Estate Co., της μεγαλύτερης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων της Ιαπωνίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αναρριχήθηκαν 2,7%, φθάνοντας στα 2.820 γιέν η μία. Οι μετοχές της Sumitomo Realty & Development Co., της τρίτης του κλάδου στη χώρα, σημείωσαν άνοδο 2,3%, φθάνοντας στα 3.610 γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα